Skip to main content
XS SM MD LG XL

De eenheid tussen lichaam en geest

Vanuit de natuurgeneeskunde gezien is er geen scheiding tussen ons lichaam en onze geest. De geest bestaat uit het denken, de gevoelens en emoties, die constant komen en gaan, maar ook overtuigingen, veronderstellingen, verwachtingen en zelfbeeld.

Als reflexzonetherapeute kijk ik niet alleen naar de 'totale' mens, maar besteed ik zeker aandacht aan de zaken, zoals hieronder beschreven.

Het effect van de relatie tussen lichaam en geest hoef je niet ver te zoeken. Je hebt het vast al eens ervaren hoe je door gevoelens van angst, opwinding of zenuwachtigheid misselijk kan worden, buikpijn of hoofdpijn kan krijgen. Somberheid maakt ons lijf zwaar en lusteloos, weinig energie. De eetlust is weg of buitensporig veel eten is aan de orde, want je wilt de leegte (op)vullen.

Als je je blij en gelukkig voelt, dan neemt de vitaliteit en energie toe, minder behoefte aan slaap, minder vatbaar voor verkoudheden of andere infecties en dus meer weerstand. Rugklachten of pijn in de schouders zijn vaak te relateren aan gevoelens die je hebt. Wat heb je niet meer nodig, maar tors je toch met je mee?

Je lichaamshouding heeft invloed op je geest. Probeer maar eens: laat je schouders hangen en maak jezelf klein. Dat heeft een heel ander effect op je dan wanneer je rechtop zit, borst vooruit.

Wat te denken van het placebo-effect. Wonderlijk hoe je lichaam herstelt, omdat de geest 'denkt' het nodige te ontvangen.

Reflexzonetherapie helpt om deze eenheid in balans te brengen en te houden.

Reviews

Prev

Met enthousiasme en plezier

Jolanda is zeer kundig, professioneel en doet haar werk met heel veel enthousiasme en plezier. Ze bekijkt per sessie wat ik die keer nodig heb. Dit kan een voetreflexbehandeling zijn maar ook cupping, touch for health of een andere massage. Het is absoluut een voorrecht om bij haar te komen.

Ideaal de combi met massage en cupping

Voor mijn rugklachten kwam ik in deze praktijk terecht. Zoveel geprobeerd, maar geen resultaat helaas. Maar Jolanda kwam met het plan om de reflexzonetherapie te combineren met rug massage en cupping. Een ideale combinatie. Het voelt zoveel beter! En ik krijg het geloof dat mijn rugklachten kunnen verdwijnen. Ook omdat Jolanda me kan aangeven waarom deze klachten mogelijk spelen. Dan kan je verder.

Blij met de therapie

Ik ben zo blij met deze therapie. Mijn nachtelijke opvliegers zijn nagenoeg weg. Overdag zijn de opvliegers meer onder controle. Ik moet de sessies wel bijhouden, anders komen ze terug. Ik heb geleerd dat de overgang een proces is. Processen beginnen en eindigen ook weer. Bedankt!

Mooie ervaring

Geweldig! Ik slaap weer! Ik was zeer sceptisch, want ik sliep al 4 jaar niet meer (goed). Van alles geprobeerd, pillen, andere therapie etcetra. Een vriend van mij vertelde dat hij reflexzonetherapie onderging voor zijn prostaatklachten met goed resultaat. Dus ik ging ook. 

Mijn hoofd weer leeg

heerlijk ontspannend, na een behandeling ben ik weer helemaal zen :) hoofd weer leeg.

Next