Skip to main content
XS SM MD LG XL

Het gras groeit niet harder door eraan te trekken

Op mijn vraag hoe het gaat komt het antwoord: ik slaap beter en heb meer energie. Dat maakt het leven een stuk plezieriger; ik kan weer dingen dòen. Ik hoef mezelf niet voort te slepen, zoals in de afgelopen jaren. Maar ja, het gaat langzaam hè.

Dat zegt een cliënt na twee natuurgeneeskundige behandelingen reflexzonetherapie. In mijn visie een prachtige start van een behandeltraject en dat na jarenlange klachten. Wat bedoelt deze cliënt met langzaam?

Het zit in de natuur van de mens om meer te willen dan dat wat er is. Dat is helemaal oké, want zo blijven we ons ontwikkelen, bijschaven en leren we nieuwe vaardigheden. Bijvoorbeeld een nieuwe levensstijl om klachten te voorkomen of te laten verdwijnen.

Dat de mens deel uitmaakt van de natuur wordt soms uit het oog verloren. We vinden het prima dat een boom de tijd neemt om in de herfst het blad te verliezen. Of dat een bloembol in het voorjaar centimeter voor centimeter groeit, een bloemknop de tijd neemt om tot volledige bloei te komen.

Voor onszelf zijn we meestal niet zo geduldig, terwijl we ook als mens onderdeel zijn van de natuur. We trekken, pushen, zijn snel ontevreden over onszelf. Gras groeit niet sneller door er aan te trekken, waarom is de mens geneigd dit wel bij zichzelf te doen?

Mijn advies gun jezelf de tijd, het is je eigen proces, op je eigen manier en in je eigen tempo.

 

Reviews

Prev

Ideaal de combi met massage en cupping

Voor mijn rugklachten kwam ik in deze praktijk terecht. Zoveel geprobeerd, maar geen resultaat helaas. Maar Jolanda kwam met het plan om de reflexzonetherapie te combineren met rug massage en cupping. Een ideale combinatie. Het voelt zoveel beter! En ik krijg het geloof dat mijn rugklachten kunnen verdwijnen. Ook omdat Jolanda me kan aangeven waarom deze klachten mogelijk spelen. Dan kan je verder.

Een weldaad

Het is een weldaad om met regelmaat naar Jolanda te mogen gaan. Ik knap iedere keer er weer zo van op. Juist allerlei kleine zaken, die je in het dagelijks leven dwars kunnen zitten, worden met één behandeling vaak al "opgeruimd". Ik heb bewondering voor haar enorme kennis en kunde en raad haar dan ook graag aan bij vrienden en familie!

Een ontspannen sfeer

Jolanda is professioneel en schept een prettige en ontspannen sfeer.

Liefdevolle omgeving

Je komt bij Jolanda in een warme en liefdevolle omgeving. Vanaf het eerste moment voelde ik me gelijk op m'n gemak bij haar. Ze doet haar werk met zoveel enthousiasme, plezier en professionaliteit. Helaas heb ik al jaren een slechte gezondheid. De behandelingen van Jolanda zijn voor mij een zeer goede en fijne ondersteuning om toch op een prettige manier door het leven te kunnen.

Een natuurlijke bevalling

Gelukt! Met de moxa behandeling van Jolanda is mijn kindje gedraaid. Een normale bevalling zit eraan te komen!

Next