Skip to main content
XS SM MD LG XL

Mijn voeten werkten niet helemaal meer mee

Na een septemberochtendje hardlopen kreeg Charlotte (28) flinke kramp in haar voeten. De pijn bleef elke keer opspelen wanneer ze weer aan het rennen wilde, waardoor ze uiteindelijk stopte met hardlopen. Jolanda van Praktijk voor Reflexzonetherapie '8' bracht haar weer op de been. In deze blog deelt zij haar ervaring met Jolanda en haar behandeling.

Hart op hol, geest tot rust

De meeste ochtenden kwam ik vroeg uit de veren om mijn rondje te hardlopen. Het was niet alleen gezond voor me om 's ochtends te rennen, het was ook een moment voor mezelf. Een moment om mijn gedachtes even op stil te zetten en enkel te focussen op de weg voor me. Terwijl mijn hart tekeer ging kwam mijn geest zo tot rust.

Ideaal renweer

Vorig jaar september was het mis. Ik stond 's ochtends op, trok mijn hardloopschoenen aan. Ik weet nog dat het buiten een beetje mistig was. Ideaal renweer, dacht ik. Na ongeveer een kilometer merkte ik dat mijn voeten niet helemaal meewerkten. Ik had ook niet geweldig geslapen, dus daar schoof ik de schuld maar naartoe. De pijn werd alleen steeds erger. Ik draaide me om en liep de korte route weer naar huis.

Hardloopschoenen bij de deur

Nog steeds dacht ik er niet zo veel van. Ik nam die dag even rust en zorgde dat ik mijn voeten niet te veel belastte. De dag erna bleven mijn hardloopschoenen ook bij de deur staan. Toen ik daarna toch weer een poging wilde wagen merkte ik al snel genoeg dat het geen zin had. Al snel stopte ik bijna volledig met rennen. Ik ging op zoek naar hulp, maar het bleek niet gemakkelijk om een duidelijke oorzaak aan te wijzen. Overbelasting, een verstrekt spiertje, algemene vermoeidheid – de opties stonden allemaal open. Ik dacht dat een massage misschien wat zou kunnen opleveren, waardoor ik bij Jolanda van Praktijk voor Reflexzonetherapie '8' terecht kwam.

De behandeling van Jolanda

Jolanda helpt mensen met allerlei verschillende soorten klachten, en kon mij ook te hulp schieten. Ze ging niet zomaar te werk. Ze vroeg me aandachtig welke klachten ik had en hoe ze waren ontstaan. Ik vond haar behandeling heel prettig. Ze legde goed en duidelijk uit wat ze deed, waardoor ik me snel op mijn gemak begon te voelen. Ze maakt gebruik van reflexzonetherapie. Deze behandelmethode is een soort massage voor je voeten. Ieder lichaamsdeel heeft enkele gebieden in het lichaam waar ze als het ware weerspiegeld worden. Door deze spiegeling te behandelen, kunnen de delen zelf ook herstellen. Bij mij zaten de problemen zelf in mijn voeten, wat ze ook wist aan te pakken.

Hakkelend en schommelend

Waar ik nog een beetje hakkelend en schommelend binnenkwam, liep ik al een stuk beter weer weg. Ik merkte dat mijn klachten steeds minder werden. Ik heb echt het idee dat de behandelingen bij Jolanda hun vruchten hebben afgeworpen. Nu ben ik voorzichtig het hardlopen ook weer aan het opbouwen. Ik ben dus weer op mijn voetjes terecht gekomen. Ik hoop ontzettend dat die nare kramp nu weg gaat blijven. En ach, anders kom ik ook graag weer bij Jolanda terug.

Reviews

Prev

Ideaal de combi met massage en cupping

Voor mijn rugklachten kwam ik in deze praktijk terecht. Zoveel geprobeerd, maar geen resultaat helaas. Maar Jolanda kwam met het plan om de reflexzonetherapie te combineren met rug massage en cupping. Een ideale combinatie. Het voelt zoveel beter! En ik krijg het geloof dat mijn rugklachten kunnen verdwijnen. Ook omdat Jolanda me kan aangeven waarom deze klachten mogelijk spelen. Dan kan je verder.

Ik voel mijn voeten weer

Ik heb voetklachten t.g.v. mijn leeftijd en een ingreep volgde. Als ik bij Jolanda voor een behandeling ben geweest, voel ik mijn voeten weer. Ik kan ook beter lopen, dus dit ga ik bijhouden.

Goede sfeer

Ze is kundig, professioneel, de sfeer is goed. Haar behandelingen helpen goed bij mijn lichamelijke klachten en ondertussen biedt ze ook een luisterend oor voor andere zaken die spelen. Ze bekijkt en behandelt het totale plaatje en ik ga er altijd met een goed gevoel weer weg.

Liefde voor haar vak

Een gezellige vrouw, met goede kennis. Liefde voor haar vak.

Prettig en effectief

Ik ben altijd op mijn gemak bij haar en de behandeling ervaar ik als heel kundig, prettig en effectief. Het klinkt een beetje raar, maar ik kom er graag (liever niet natuurlijk, want dat betekent dat ik klachtenvrij ben:)

Next