Skip to main content
XS SM MD LG XL

Polariteitsmassage

Polariteitsmassage. Wat is het en hoe werkt het?

Ik begin met een quote van Randolph Stone, grondlegger van de polariteitsmassage:
“De kracht van de massage ligt nog steeds in de combinatie van de fysieke massagegrepen, waarbij huid, spieren en organen worden behandeld, samen met de reflexologie en met het werken met energiedoorstroming.”

Polariteitsmassage is een holistische massage, waarbij zowel op het lichaam en met energie wordt gewerkt. Het doel is om de doorstroming van levensenergie te stimuleren.

Teveel of te weinig spanning in huid-, spier-, orgaanweefsel of in gewrichten, blokkeert de doorstroming van de levensenergie. Als de levensenergie is geblokkeerd kunnen er lichamelijke en/of geestelijke klachten ontstaan. Om de doorstroming te stimuleren wordt enerzijds het gespannen weefsel losgemaakt en anderzijds polarisaties, verbindingsgrepen, toegepast. De ademhaling is daarbij belangrijk. Bewust en aandachtig ademhalen geeft ruimte en bewustzijn.

De polariteitsmassage gaat er van uit dat je als mens op verschillende niveaus functioneert; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. De massage heeft als doel deze niveaus met elkaar in verbinding te brengen. Een klacht, of deze nu lichamelijk is of emotioneel, is een uiting van een onbalans op meerdere niveaus.

Deze niveaus – ook wel lagen genoemd – worden ook wel geduid aan de hand van de vijf elementen volgens de Veda: aarde, water, vuur, lucht en ether.

De elementen, de 5 lagen van energie, zoals ook bekend uit de astrologie en chakraleer:
Aarde - het element van concrete zaken, van datgene wat tastbaar is, van je fysieke lichaam
Water - het element van emoties, gevoelsmatig verwerken van indrukken.
Vuur - het element van de wilskracht, creativiteit en kracht (ondernemen/actie).
Lucht - het element van expressie, passie, woorden en gedachten (fantasie).
Ether - het element dat je los maakt van je persoonlijkheid, het element van verbinding en integratie met de totaliteit van het leven (potentie).

De elementen: 5 lagen van bewustzijn:
Aarde - het level van de eerste levensbehoeften: voedsel, geld, warmte, aandacht en onderdak. 
Water - het bewustzijn van je emotionele beleving en het verwerken van gevoelens. Emoties worden veroorzaakt door dat wat nog niet geaard, nog niet volledig verwerkt is.
Vuur - het bewustzijn dat je keuzes kan maken. Je hoeft je niet alleen te laten leiden door gevoelens aangestuurd vanuit het water en aarde element of door beslissingen van anderen.
Lucht - het bewustzijn van de lichtheid en de ruimte om naar je leven te kijken, om anderen werkelijk te zien, en zo de nog onbewuste mogelijkheden van jou zelf te zien. 
Ether - het spirituele bewustzijn, de ruimte om je leven als deel van een groot en samenhangend geheel te zien.

Randolph Stone zegt dan ook: "Polariteitsmassage behandelt geen ziekten of klachten. Het behandelt de levensenergie zelf die door alle organen en weefsels van het lichaam stroomt en deze van energie voorziet."

Als de levensenergie goed stroomt zijn er geen klachten.

Reviews

Prev

Inzicht gekregen

Ik zit in een burn-out en ben erg blij met de behandelingen. Ik voel niet alleen lichamelijke veranderingen, maar door de goede gesprekken krijg ik ook inzicht in wat ik doe en/of juist niet moet doen.

Een ontspannen sfeer

Jolanda is professioneel en schept een prettige en ontspannen sfeer.

Persoonlijke aandacht

Haar handen voelen waar JIJ op dat moment behoefte aanhebt. De persoonlijke aandacht is overweldigend. Ik ben afgelopen jaar verhuisd naar andere regio op 100 km afstand, maar ben niet van plan iemand anders te zoeken in die buurt. Dank je wel voor alles Jolanda.

Positieve ervaring

Mijn ervaring met voetreflex therapeute Jolanda zijn zeer positief!!!

Een verademing

Ik moest ’s nachts wel 2 tot 3 keer plassen, dus wakker worden en uit bed. Na een behandeling kan ik doorslapen zonder wakker te worden en dat duurt een bepaalde periode. Ik ga rond de 4 weken terug voor een behandeling om dit in stand te houden.

Next