Skip to main content
XS SM MD LG XL

Polariteitsmassage

Polariteitsmassage. Wat is het en hoe werkt het?

Ik begin met een quote van Randolph Stone, grondlegger van de polariteitsmassage:
“De kracht van de massage ligt nog steeds in de combinatie van de fysieke massagegrepen, waarbij huid, spieren en organen worden behandeld, samen met de reflexologie en met het werken met energiedoorstroming.”

Polariteitsmassage is een holistische massage, waarbij zowel op het lichaam en met energie wordt gewerkt. Het doel is om de doorstroming van levensenergie te stimuleren.

Teveel of te weinig spanning in huid-, spier-, orgaanweefsel of in gewrichten, blokkeert de doorstroming van de levensenergie. Als de levensenergie is geblokkeerd kunnen er lichamelijke en/of geestelijke klachten ontstaan. Om de doorstroming te stimuleren wordt enerzijds het gespannen weefsel losgemaakt en anderzijds polarisaties, verbindingsgrepen, toegepast. De ademhaling is daarbij belangrijk. Bewust en aandachtig ademhalen geeft ruimte en bewustzijn.

De polariteitsmassage gaat er van uit dat je als mens op verschillende niveaus functioneert; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. De massage heeft als doel deze niveaus met elkaar in verbinding te brengen. Een klacht, of deze nu lichamelijk is of emotioneel, is een uiting van een onbalans op meerdere niveaus.

Deze niveaus – ook wel lagen genoemd – worden ook wel geduid aan de hand van de vijf elementen volgens de Veda: aarde, water, vuur, lucht en ether.

De elementen, de 5 lagen van energie, zoals ook bekend uit de astrologie en chakraleer:
Aarde - het element van concrete zaken, van datgene wat tastbaar is, van je fysieke lichaam
Water - het element van emoties, gevoelsmatig verwerken van indrukken.
Vuur - het element van de wilskracht, creativiteit en kracht (ondernemen/actie).
Lucht - het element van expressie, passie, woorden en gedachten (fantasie).
Ether - het element dat je los maakt van je persoonlijkheid, het element van verbinding en integratie met de totaliteit van het leven (potentie).

De elementen: 5 lagen van bewustzijn:
Aarde - het level van de eerste levensbehoeften: voedsel, geld, warmte, aandacht en onderdak. 
Water - het bewustzijn van je emotionele beleving en het verwerken van gevoelens. Emoties worden veroorzaakt door dat wat nog niet geaard, nog niet volledig verwerkt is.
Vuur - het bewustzijn dat je keuzes kan maken. Je hoeft je niet alleen te laten leiden door gevoelens aangestuurd vanuit het water en aarde element of door beslissingen van anderen.
Lucht - het bewustzijn van de lichtheid en de ruimte om naar je leven te kijken, om anderen werkelijk te zien, en zo de nog onbewuste mogelijkheden van jou zelf te zien. 
Ether - het spirituele bewustzijn, de ruimte om je leven als deel van een groot en samenhangend geheel te zien.

Randolph Stone zegt dan ook: "Polariteitsmassage behandelt geen ziekten of klachten. Het behandelt de levensenergie zelf die door alle organen en weefsels van het lichaam stroomt en deze van energie voorziet."

Als de levensenergie goed stroomt zijn er geen klachten.

Reviews

Prev

Een weldaad

Het is een weldaad om met regelmaat naar Jolanda te mogen gaan. Ik knap iedere keer er weer zo van op. Juist allerlei kleine zaken, die je in het dagelijks leven dwars kunnen zitten, worden met één behandeling vaak al "opgeruimd". Ik heb bewondering voor haar enorme kennis en kunde en raad haar dan ook graag aan bij vrienden en familie!

Blij met de therapie

Ik ben zo blij met deze therapie. Mijn nachtelijke opvliegers zijn nagenoeg weg. Overdag zijn de opvliegers meer onder controle. Ik moet de sessies wel bijhouden, anders komen ze terug. Ik heb geleerd dat de overgang een proces is. Processen beginnen en eindigen ook weer. Bedankt!

Liefde voor haar vak

Een gezellige vrouw, met goede kennis. Liefde voor haar vak.

Positieve ervaring

Mijn ervaring met voetreflex therapeute Jolanda zijn zeer positief!!!

Toegevoegde waarde

Ik ben altijd erg gespannen. Door de behandelingen kan ik me meer ontspannen. Dat duurt nog vele dagen daarna. Jolanda werkt ook met Touch for Health en test uit welke Bach Bloesem of andere remedie je kunt gebruiken in je proces. Toegevoegde waarde.

Next