Skip to main content
XS SM MD LG XL

Reflexzonetherapie voor klachten bij zwangerschap

Tijdens een zwangerschap zit je niet te wachten op medicatie of ingrijpende behandelingen. Je wil het liefst gewoon een gezonde baby ter wereld brengen. Mocht je toch klachten hebben wil ik je graag kennis laten maken met reflexzonetherapie, een natuurlijke methode die tijdens de zwangerschap prima te gebruiken is.

Hoort het er wel bij?

Zeker tijdens een zwangerschap kan ik me voorstellen dat je je druk maakt of alles wel goed is met je toekomstige kindje. Soms kunnen er problemen opspelen waarvan je niet weet wat je er mee moet, zoals hoofdpijn, misselijkheid, pijn in je rug, nek of schouder of hevige vermoeidheid. Voor veel klachten is het moeilijk om een duidelijke oorzaak te vinden. Je schuift het af op de zwangerschap en zegt tegen jezelf “het zal er wel bij horen”. De klacht blijft ondertussen bestaan. Ik geef reflexzonetherapie in mijn praktijk, waarmee ik veel klachten die vrouwen tijdens de zwangerschap ervaren, kan aanpakken.

Een natuurlijke behandeling

Deze behandeling met reflexzonetherapie kan ik voor, tijdens en na de zwangerschap gebruiken. Reflexzonetherapie is tijdens de zwangerschap geschikt omdat het een natuurlijke methode is waar geen enkel medicijn bij komt kijken. Het is dus risicovrij voor zowel jezelf als je baby. Ook is het een aanvullende therapie, wat betekent dat het naast eventuele andere behandelingen kan bestaan.

Wat voor klachten

Waar kan ik je allemaal mee helpen? Ten eerste als je baby in een verkeerde houding ligt, bijvoorbeeld in de stuitligging. Een gynaecoloog/verloskundige komt na de 36e week bij een stuitligging in actie, waarna die met uitwendige massage de baby probeert te draaien. Reflexzonetherapie kan je eerder toepassen, we kunnen dan ongeveer vanaf week 33/34 al proberen je kindje te draaien. Dat gebeurt met moxa-therapie op specifieke meridiaanpunten.

Warme uitstraling

Moxa is bijvoetkruid en geeft een aangename warme uitstraling, waardoor de energie in het kleine bekken wordt gestimuleerd. Dit leidt ertoe dat er meer beweeglijkheid in dit gebied en bij de baby komt en de kans op draaien vergroot wordt. Daarbij maak ik uiteraard gebruik van de reflexzones om het draaien en indalen te stimuleren. Ik kan reflexzonetherapie tijdens de zwangerschap ook gebruiken om weeën mee op te wekken als je uitgerekende datum al geweest is, maar je kindje nog niet is geboren.

Hormonen in balans

Het kan zijn dat de klachten ontstaan door een disbalans in je hormoonspiegel. Het is bekend dat een zwangerschap voor veel wisselingen in je hormonen zorgt. De organen die deze hormonen regelen zijn net als alle andere organen en lichaamsdelen weerspiegeld in de reflexzones. Reflexzonetherapie is dus een goede methode om aan de slag te gaan met problemen met deze klieren. Daarnaast kan de therapie verlichting bieden bij onbestemde pijn, zoals hoofdpijn en rugpijn, misselijkheid, vermoeidheid en/of incontinentieproblemen.

Voor allerlei klachten

Reflexzonetherapie is niet alleen bij de zwangerschap een nuttige behandeling. De behandeling kan voor allerlei klachten verlichting bieden, zoals problemen met je spijsvertering, hormoonklachten als stressklachten, problemen met je schildklier, en geestelijke problemen als emotionele instabiliteit en overspannenheid. Door de natuurlijke werking is het zeker bij een zwangerschap ook een geschikte behandelmethode. Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Reviews

Prev

Liefdevolle omgeving

Je komt bij Jolanda in een warme en liefdevolle omgeving. Vanaf het eerste moment voelde ik me gelijk op m'n gemak bij haar. Ze doet haar werk met zoveel enthousiasme, plezier en professionaliteit. Helaas heb ik al jaren een slechte gezondheid. De behandelingen van Jolanda zijn voor mij een zeer goede en fijne ondersteuning om toch op een prettige manier door het leven te kunnen.

Ik voel me begrepen

Jeetje, ik kan het niet zo goed met woorden omschrijven. Na elke behandeling ‘gebeurt’ er wat met me. Vooral op geestelijk vlak. Ik heb net mijn levenspartner verloren en ben een beetje de weg kwijt, maar Jolanda weet me steeds weer ‘op het pad’ te brengen. Ze begrijpt precies wat je voelt en ervaart. Zo fijn.

Een weldaad

Het is een weldaad om met regelmaat naar Jolanda te mogen gaan. Ik knap iedere keer er weer zo van op. Juist allerlei kleine zaken, die je in het dagelijks leven dwars kunnen zitten, worden met één behandeling vaak al "opgeruimd". Ik heb bewondering voor haar enorme kennis en kunde en raad haar dan ook graag aan bij vrienden en familie!

Een moment voor mezelf

Ik kijk altijd uit naar het moment voor mezelf. Een heerlijk rust- en oplaadmoment in een relaxte sfeer. Jolanda is een kundig, professioneel, warm en heeft een zeer prettige persoonlijkheid. Het is een voorrecht bij haar te komen!

Liefde voor haar vak

Een gezellige vrouw, met goede kennis. Liefde voor haar vak.

Next