Skip to main content
XS SM MD LG XL

Veranderen? Maak er een gewoonte van

Voornemens zijn in de vergetelheid geraakt of gesneuveld. Oude patronen worden gevolgd en vaste paden opnieuw belopen. Waarom is het moeilijk om gewoonten in je leven te veranderen, zelfs als je dat heel graag wilt. Daarmee bedoel ik niet de verslavingen, want dat is een andere problematiek.

Dat wat je doet en altijd hebt gedaan voelt veilig en vertrouwd. De automatische piloot aanzetten kost weinig aandacht en energie. Je zit heerlijk in je comfortabele zone, hoeft niet na te denken, hoeft geen vrees te hebben dat het je niet gaat lukken, want je deed dit al zo vaak.

Verandering vraagt aandacht, want iedereen handelt impulsief vanuit vaste patronen, zeker als er sprake is van stress. Verandering kost energie. Je moet alert zijn op het feit, dat je het anders gaat aanpakken.

Er is goed nieuws. Als je een handeling gedurende circa 30 dagen uitvoert, zullen je hersenen aannemen dat er een nieuwe gewoonte is. Zo kan je moeiteloos verder en nieuwe grote of kleine veranderingen aanbrengen in je leven. Hoe vaker je veranderingen doorvoert, hoe gemakkelijker het wordt om uit je comfortabele zone komen en deze zone te vergroten. Zo daag je jezelf uit om het leven intenser te (be)leven.

Sla eens rechtsaf in plaats van links, bekijk de dingen met een frisse blik als een kind, ga die cursus doen, ga die reis maken. Hoe leuk is dat. Voer veranderingen door, zo vaak je kunt en wilt. Verlaat je comfortabele zone.

Enjoy life!

 

Reviews

Prev

Ideaal de combi met massage en cupping

Voor mijn rugklachten kwam ik in deze praktijk terecht. Zoveel geprobeerd, maar geen resultaat helaas. Maar Jolanda kwam met het plan om de reflexzonetherapie te combineren met rug massage en cupping. Een ideale combinatie. Het voelt zoveel beter! En ik krijg het geloof dat mijn rugklachten kunnen verdwijnen. Ook omdat Jolanda me kan aangeven waarom deze klachten mogelijk spelen. Dan kan je verder.

Richting overtijd

Ik was richting ‘overtijd’. Gelukkig vertelde een vriendin van me op tijd dat reflexzonetherapie effect zou kunnen hebben om de geboorte op gang te brengen. Het werkte voor mij. Zonder ingreep bevallen van een zoon.

Een verademing

Ik moest ’s nachts wel 2 tot 3 keer plassen, dus wakker worden en uit bed. Na een behandeling kan ik doorslapen zonder wakker te worden en dat duurt een bepaalde periode. Ik ga rond de 4 weken terug voor een behandeling om dit in stand te houden.

Een geweldige ervaring

Ik kom bij Jolanda en iedere behandeling is een geweldige ervaring: ontspannend, energie-gevend, louterend. Net wat ik op dat moment nodig heb. Goed werk!

Goede sfeer

Ze is kundig, professioneel, de sfeer is goed. Haar behandelingen helpen goed bij mijn lichamelijke klachten en ondertussen biedt ze ook een luisterend oor voor andere zaken die spelen. Ze bekijkt en behandelt het totale plaatje en ik ga er altijd met een goed gevoel weer weg.

Next