Skip to main content
XS SM MD LG XL

Weer lekker slapen dankzij reflexzonetherapie

Ben jij iemand die 's nachts onrustig in bed ligt te woelen, piekerend over van alles en nog wat? Word jij om de haverklap wakker, om vervolgens niet meer in slaap te kunnen komen? Sta jij elke dag op met een vermoeid, protesterend lijf en ben je op zoek naar een natuurlijke oplossing? Misschien is reflexzonetherapie dan iets voor jou!

Effecten van slaaptekort

Al die slapeloze nachten hakken er op een gegeven moment in. Je bent prikkelbaarder, raakt misschien sneller in conflict met anderen en kunt je slechter concentreren op je werk (zelfs na een teveel aan koffie). Bovendien verzwakt je weerstand en word je sneller ziek. Je bent eerder geneigd om ongezonde keuzes te maken om te compenseren voor het gebrek in energie. Zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid hebben hier dus onder te lijden.

Leefstijlveranderingen

Slaapproblemen kunnen te maken hebben met meerdere factoren. Ga daarom eerst na wanneer ze zijn ontstaan. Nadat je aan je nieuwe baan of functie begon? Sinds je verhuisd bent en dat nieuwe bed of matras kocht? Bepaalde veranderingen in je leefstijl, een stressvolle periode, maar ook je hormonen kunnen van invloed zijn. Denk bijvoorbeeld aan nachtelijke opvliegers door de overgang, continu wakker worden door een volle blaas bij prostaatproblemen of een verminderde aanmaak van melatonine, omdat je dacht dat een supplement wel uitkomst zou bieden

Cafeïne en alcohol

Het spreekt voor zich dat je bij slaapproblemen beter geen cafeïne kunt nemen 's avonds. Vervang de koffie na het avondeten daarom liever voor een kop kruidenthee. Maar wist je dat alcohol ook een averechts effect heeft? Hoewel je misschien denkt dat je er beter door slaapt, zorgt alcohol juist voor een onrustigere en verkorte slaap. De diepe slaap (waarin het lichaam herstelt) is veel minder.

Voeding

Let daarnaast ook op je voeding. Wanneer je een te grote of vette maaltijd eet na 20.00 uur in de avond, draait je lichaam overuren. Ga dus niet naar bed met een overvolle maag.
Een tekort aan bepaalde stoffen kan ook voor slaapproblemen zorgen. Een voorbeeld hiervan is magnesium, een belangrijke stof die de spieren ontspannen maakt. Restless legs in de nacht kan te maken hebben met een magnesium tekort.

Spanning

Aangezien de meeste slaapproblemen te maken hebben met lichaamsspanning of mentale stress, is beter leren ontspannen het halve werk. Zelf kun je echter ook stappen zetten om het ontspannende effect te versterken. Denk bijvoorbeeld eens aan ontspanningsoefeningen voor het slapengaan.

Ontspanningstips

Voel je je vaak rusteloos of te alert om in slaap te komen? Zet dan alle elektronische apparaten uit en neem de tijd om je hoofd volledig leeg te maken. Het blauwe licht van je mobiele telefoon heeft een stimulerend effect op je zenuwstelsel. Gebruik de dark mode met meer roze tinten.
Voordat je gaat slapen kun je het beste een activiteit doen die niet al te stimulerend werkt. Yang is beweging, yin is rust. Voor het slapen gaan in de yin ‘stand' komen. Gewoon even op de bank zonder tv, misschien een rustgevend muziekje aan. Een boek lezen kan leiden tot: nog een volgende pagina, want ik ben zo benieuwd hoe het verder gaat. 
Een warm bad helpt om de spanning in je spieren weg te nemen. Om diezelfde reden kan reflexzonetherapie ondersteunend werken bij slaapproblemen.

Voor jou?

Reflexzonetherapie is een volledig veilige en natuurlijke behandeling voor jong en oud. Ook voor kinderen met slaapproblemen is het dus geschikt. Samen gaan we eerst uitzoeken waar de aard van je slaapproblemen ligt. Heb je bijvoorbeeld moeite met inslapen of juist met doorslapen? Op basis hiervan wordt de behandeling afgestemd en krijg je een persoonlijk advies.

Diepe ontspanning en weer heerlijk dromen. Slaap lekker!

Reviews

Prev

Klachtenvrij

Met zoveel kennis en ervaring in huis heeft Jolanda me van mijn klachten afgeholpen. Zeer veel dank!

Een natuurlijke bevalling

Gelukt! Met de moxa behandeling van Jolanda is mijn kindje gedraaid. Een normale bevalling zit eraan te komen!

Verlichting van mijn rugklachten

Ik ben onder behandeling van Jolanda en heb er veel baat bij. Na een reflexzone behandeling heb ik minder last van vastzittende spieren en het geeft verlichting van mijn rugklachten. Ik zou de behandelingen bij Jolanda zeker aanraden!

Ik voel me begrepen

Jeetje, ik kan het niet zo goed met woorden omschrijven. Na elke behandeling ‘gebeurt’ er wat met me. Vooral op geestelijk vlak. Ik heb net mijn levenspartner verloren en ben een beetje de weg kwijt, maar Jolanda weet me steeds weer ‘op het pad’ te brengen. Ze begrijpt precies wat je voelt en ervaart. Zo fijn.

Een weldaad

Het is een weldaad om met regelmaat naar Jolanda te mogen gaan. Ik knap iedere keer er weer zo van op. Juist allerlei kleine zaken, die je in het dagelijks leven dwars kunnen zitten, worden met één behandeling vaak al "opgeruimd". Ik heb bewondering voor haar enorme kennis en kunde en raad haar dan ook graag aan bij vrienden en familie!

Next